01. - 04. Jún 2017, Bratislavský hrad

Ročník 2014

Slovak Food Festival oslávil päťročnicu a teší sa na ďalšie ročníky

V exteriéroch Bratislavského hradu sa uplynulý víkend konal piaty ročník Slovak Food Festivalu. Motívom tohto ročníka bolo „chutne a zdravo“. Organizátori preto pripravili pre návštevníkov novinku, ktorou bola „Zdravá zóna“. Tu mali možnosť návštevníci diskutovať na témy zdravého životného štýlu. Na hlavnom pódiu prebiehali tak ako každoročne kuchárske šou a súťaže. Tretie majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc vyhral s výsledným časom 5:22 Peter Šimko. Druhú pozíciu obsadil minuloročný víťaz Slavomír Dic a bronzový pohár si domov odniesol Martin Bora. Tento rok sa konala už piata súťaž médií vo varení. Víťazný putovný pohár si odniesol tím mesačníka Dobré jedlo, druhé miesto obsadila TV Markíza a tretie miesto patrí denníku Hospodárske noviny. Vyvrcholením piateho ročníka najväčšieho pikniku v meste bola bezpochyby šou českého gastronóma
a moderátora Zdeňka Pohlreicha. V nedeľu po jeho boku na pódiu stáli 4 tímy návštevníkov Slovak Food Festivalu, ktoré spoločne pripravili steak so špargľou a maltézskou omáčkou.

Slovak Food Festival 2014 začínal štvrtkovým večerom vína, ktorý mal podľa organizátorov v porovnaním s minulým rokom podstatne silnejšiu odozvu. V celkovej návštevnosti bola odhadom mierne prekročená hranica 21 000 návštevníkov. „Tejto bilancii sa pochopiteľne tešíme, pretože to dokazuje, že sa k nám ľudia radi vracajú so svojimi rodinami a priateľmi“.

Budúci ročník sa bude konať na Bratislavskom hrade už tradične tretí májový víkend. Organizátori budú pokračovať v tom, na čo sú ľudia už zvyknutí, ale budú sa snažiť opäť priniesť novinky, vylepšenia, prípadne príjemné prekvapenia.